Uintitekniikkakurssin jälkeen

Lokakuu 2021: Kurssin jälkeen olin taas omillani. Mitäs nyt pitäisi sitten, varsinkin kun en ollut oppinut mitään. Pitäisi jatkaa harjoittelua, mutta kenen tuella, ja missä. Keksin Youtubessa varmasti olevan uintivideoita, joten sukelsin sinne. Videoita löytyi tietenkin satoja, myös aloittelijoille tarkoitettuja, joten sekä Uinti- että Katso myöhemmin -listani kasvoivat nopeasti. Onneksi algoritmit olivat kohdillaan, ja aika pian törmäsin tähän herraan, jota minun on kiittäminen uintini perustasta.

Tässä ensimmäinen kuudesta videosta

Tämän kaverin ohjeilla siis aloitin, alusta. Videolla hän opettaa vesipelkoista henkilöä, alkaen veteen totuttautumisesta. Oma taustani ei ollut yhtä dramaattinen kuin tällä oppilaalla, mutta joka tapauksessa hätäännyin aina, jos varpaat eivät osuneetkaan pohjaan heti halutessani. Halusin lähteä oppimaan ikään kuin puhtaalta pöydältä, ja tällainen vesipelkoisen lähestymistapa tuntui tarpeeksi tukevalta perustalta. Videon opettaja toistaa joka videon lopuksi ohjeet: Harjoittele. Ole kärsivällinen. Älä turhaudu. Hoin tätä itselleni, enkä koskaan sättinyt itseäni vaikka oppiminen ei edennyt, tai eteni vain hitaasti. Muista, että olet oppimassa toimimaan ihmiselle vaarallisessa elementissä. Kärsivällisyys sekä vedessä oleillessa muutenkin keskeinen rauhallisuus vievät eteenpäin; eihän se kävelemäänkään opettelu ihan hetkessä tapahtunut. Mutta kun niitä edistysvesiaskeleita välillä tapahtui, tunsin suurta riemua!

Videoilta opin muun lisäksi pienen mutta itselleni suuren muutoksen tehneen yksityiskohdan: kun nostat pääsi vedestä vetääksesi happea, tee ensin pieni ja nopea ulospuhallus (“ph”) jotta huulilla olevat pienet pisarat putoavat, etkä vedä niitä keuhkoihisi. Joillekin tämä on varmaankin itsestäänselvää, mutta minulle se ei ollut. MUTTA: Tärkein oivallus itselleni oli tämä herran opastus, että keuhkosi ovat kellukkeesi! Kun niissä on ilmaa, pysyt pinnalla!

Kyseinen ohje videolta numero 5

Vesipelkoni on koko ajan mukanani, ja pidän sitä tietoisesti mielessä harjoitellessani. Rauhallisuuden opettelu on siis treenissä joka kerta. Hion tekniikkaani tarkasti, jotta voisin luottaa siihen, jos joskus joudun vaikeuksiin vedessä. Haluan luottaa siihen, että lihakset tietävät miten toimia, jos pää on paniikissa. Uinti vaikuttaa ehkä sunnuntaiuimarista helpolta, mutta on erittäin tekninen laji. Mutta siis näistä Nitro swimming -julkaisijan (veikeä nimi aikuisena opettelevalle :D) videoista lähti tekemisen ajatteleminen ja harjoitteleminen.

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑