Uimalasien ostaminen on vaikeaa!

Arenan ja Speedon uimalaseja.
Edessä suurilinssiset, tummennetut uimalasit kirkkaille vesille, takana hallikäyttöön valitsemani lasit. Taaimmaisena ensimmäiset lasini.

Ensimmäiset uimalasini olivat tulleet tiensä päähän, vettä tunki silmiin vaikka lasit olisivat olleet miten päin tahansa. Kivijalkaliikkeestä lähdin sitten uusien lasien kanssa kotiin. Ensimmäisissä uimalaseissani oli ollut tummennetut linssit, ja pidin niiden monikäyttöisyydestä: niillä näki ihan hyvin myös sisätiloissa, mutta olivat mukavan tummat kirkkailla avovesillä. Siksi halusin samanlaiset myös uusiin. Olin kyllä vähän epävarma valinnastani, uudet lasit eivät olleet jostain syystä tuntuneet aivan täydellisiltä. Kotona huomasin, että nenänjuureen jää pikkiriikkinen kolo, joten siitä löytäisi vesi kyllä reittinsä. Menin takaisin liikkeeseen, paikalla oli eri myyjä. Hän paneutui asiaani huolella, ja selkeästi oli tuttu lasivalinnan kiemuroiden kanssa. Loppuviimeksi ostin kahdet lasit. Opin nimittäin, että ne suurilinssisemmät joista pidin eivät pysyisi esimerkiksi hypätessä välttämättä päässä suuren vesivastuksen takia. Ne kuitenkin tuntuivat hyviltä ja niissä oli tummat linssit, jotka ovat hyvät kesän kirkkaudessa. Toiset taas olivat muotoilultaan siihen hyppäämiseenkin sopivat. En osaa (tai ainakaan uskalla) vielä hypätä altaaseen, mutta eipähän sitten ole ainakaan lasit esteenä jahka taidot kasvavat! Ja huomasin senkin, että vanhoihin laseihin verrattuna näissä uusissa oli leveämpi silikonireuna kuin vanhoissa. Näiden kanssa ei jää lainkaan niin kamalia rinkuloita kasvoihin kuin niiden vanhojen! Uutenakin ne vanhat lasit tekivät kasvoille rinkulat, jotka jäivät kasvoille tuntikausiksi.
Mutta kannattaa siis tunnustella lasien istuvuutta tarkkaan, ja testata laseja vetämällä niitä hieman irti päästä: tuntuuko imu koko alueella? Jos ei, niin jossain kohtaa on ilmaa, eli lasit eivät istu tarpeeksi tiukasti.
Ja Youtubesta opin eilen, että mikäli treenaat myös hyppäämistä, niin laita lasit uimalakin alle, niin pysyvät vieläkin paremmin päässä kun mojahdat veteen! Muista siis ostoksilla kysyä lasien soveltuvuudesta hyppäämiseenkin. Jos myyjä ei osaa neuvoa sinua tässä, hän ei tiedä lasivalinnasta tarpeeksi.

Rinkulat silmien ympärillä ovat palanneet, rrrrr!

Kirjoitin tuon yllä olevan kolme kuukautta sitten. Olin supertyytyväinen uusiin uimalaseihini, jotka eivät jättäneet rinkuloita silmieni ympärille. Ehkä pari kuukautta sain nauttia tilanteesta, että kehtasin mennä ihmisten ilmoille uinnin jälkeen. Mutta nyt tilanne on taas se sama kuin vanhojenkin lasien kanssa. Tulin uimahallilta kahdeksan tuntia sitten, ja jäljet ovat yhä kasvoillani. En voi ymmärtää.

Sukeltajan maski
Kuva: Pexels/Pixabay

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑